Stina Deurell — Fotobloggen

Flower

Påskutställning i Egypten!

Det blir en fotoutställning till påsk i år också!

Trodde inte att det skulle bli någon konstutställning till påsk i år för mig. Har ju ställt ut på Konstrundan Mittskåne sedan 2005 och det kändes lite tomt, men …

Efter att ha rest runt i Europa i nio månader åkte jag till Egypten för att jag ville se Nilen och efter två dagar i Kairo åkte jag ut i öknen till Anafora, ett koptiskt retreatcenter. Första morgonen fick jag se en fantastisk byggnad som bara stod och väntade på att få fyllas med en utställning.

Ruinen och jag sa klick!

Byggnaden kallas Ruinen, men är ganska nybyggd. Byggjobbarna börja bygga på fel plats och så blev det ett hus med en stor muromgärdad gård, sju rum, många alkover, inga dörrar och fönster, men valv för ökenvinden att vina genom. Den här byggnaden och jag sa bara ”klick”.

Jag kom hit för snart fyra veckor sedan och mesta tiden har gått åt till att tänka och planera. Besökarna kommer att vara allt från egyptier med en traditionell livsstil till postmoderna européer på semester. Att göra en utställning som tilltalar alla och som uttrycker det jag vill säga, är en utmaning.

Fantastik miljö att fotografera i på Anafora

Det är en fantastisk miljö att fotografera i och bland annat kommer jag att ställa ut de tio bilder a i galleriet överst på den här sidan, de blir tre meter höga canvasutskrifter. Motiven hittade jag precis runt Ruinen. Den här serien kallar jag ”Beauty Everywhere”. Det blir också mer traditionella bilder från Anafora och några av mina äldre serier som jag återanvänder i ny skepnad. Du hittar många bilder från Anafora på www.bigheartofhumanity.com/2012/03/anafora-—-visual-impressions/

Nu är jag inne i ett skede när allt det praktiska ska ordnas material, verktyg, skyltar, marknadsföring och utskrifter. Sen ska texterna, som jag skriver på engelska, översättas till arabiska, för utställningen blir tvåspråkig.

Utmanande att arbeta med produktion av en utställning i Egypten

Eftersom byggnaden saknar dörrar och fönster och det kan blåsa sand och vara dimmigt, så måste bilderna tåla en hel del. Jag kommer att tapetsera upp en del av bilderna direkt på väggarna och spänna upp canvas med rep runt bågarna på gården

Om du vill läsa mer om hur det är att arbeta med en utställning i Egypten kan du läsa på min andra blogg www.bigheartofhumanity.org/2012/03/printing-pictures-in-cairo där jag just gjort ett inlägg om två intensiva dagar i Kairo.

Var med och ställ ut!

Det centrala rummet i utställningen ska jag fylla med en stor mobil gjord av ståltråd och bevattningsslangar. Den ska kläs med fotografier från hela planeten, både bilder på natur och på människor. Har du några bilder som skulle passa? Ladda väldigt gärna upp dem på www.bigheartofhumanity.com/exhibition Tusen tack!

 

pixelstats trackingpixel

Följ med till nya bloggen

— Big Heart of Humanity

Om du vill veta vad jag tänker om duvor i Hamburg, eller snarare om relationen mellan mänskligheten, naturen och planeten, då är du välkommen att följa min nya blogg — www.bigheartofhumanity.com.

Den nya bloggen är en del av mitt liv som bofri fotograf. Jag reser runt och lyssnar på våra berättelser om hur vi ser på vår roll på planeten och på vår relation till djuren och växterna. Och så fotograferar jag mycket, både ”stinabilder” och mer dokumentära bilder.

Du är välkommen att följa med på min resa!

Big Heart of Humanity

Den här bloggen på deurell.se kommer jag bara att uppdatera sporadiskt framöver. 

pixelstats trackingpixel

Halkskydd på Skåneleden

Gick en mycket liten sväng på Skåneleden, hittade löv som fastnat i halkskydden på stättan över ett staket som inte finns ..

För övrigt håller jag på att starta ett nytt projekt och en ny blogg och den här bloggen kommer att få vila ett tag … mer info kommer snart!

 

 

 

 

 

Så här ser stättan ut på lite håll.

Spång utan halkskydd.

 

pixelstats trackingpixel

Septemberstrand i Lomma

En riktigt härligt solig dag på stranden i Lomma i fredags.

Det var Eva från Trelleborg som beställt en halvdag i naturen med Stina. Vi fotograferade och pratade bild och teknik intensivt. Alltid lika roligt att träffa människor som tar sitt fotointresse på allvar och på lek!

All denna underbara tillfälliga kalligrafi. 

Och vågorna slog mot stranden och för varje våg blev det ett nytt mönster — Linjespel.

Så här såg det INTE ut.

Jag brukar fotografera det jag ser, det är liksom det som är hela vitsen med mitt bildarbete. Men ibland är det roligt att jobba med motljuset och hur kameran tolkar det och ta bilder som inte ”syns”. 

Balansakt på plan asfalt.

Det var inte så mycket vind, men kitesurfarna var ute ändå.

pixelstats trackingpixel

Sommarminne: Glaciärgrottan i Rosenlaui, Schweiz

Under sommaren har jag rest runt en del i Europa. Fotat ibland, men mest bara lagt in bilderna i arkivet. Nu är kvällarna mörkare och det är dags att utforska vad det blev …

Hälsade på vänner i Schweiz i skiftet juli-augusti. Den 1 augusti är det deras nationaldag och vi åkte upp i bergen och bland annat besökte vi en helt fantastisk grotta formad av smältvattnet från en glaciär.

Solljuset sken in från sprickor i taket.

.

pixelstats trackingpixel