Fotokurser

Mitt i Biosfären i Vålådalen

I samarbete med Naturum i Vålådalen ger jag en fotokurs den 6 juli 2019.

Har du varit ute i naturen med kameran och inte hittat några motiv? Målet med dagen är att utvidga vårt sätt att skapa bilder. Istället för att leta motiv, låta motiven komma till oss. Öppna oss för nya sorters bilder och ett annat sätt att förhålla oss till det vi ser.

Lekfulla övningar och tid att reflektera

Stina kommer att guidas oss genom olika övningar; en del lekfulla, andra mer stilla och reflekterande. Du kommer att uppleva att du är en del i landskapet, i biosfären och i universum. Att din kamera är ett redskap för djupseende, för reflektion, för tillhörighet. Planeten tar selfies med dig och din kamera som redskap.

Kamerainställningar till bildkomposition

Det finns också tid att ställa egna frågor om allt från kamerainställningar till bildkomposition och så klart att ta massor med bilder. Dagen avslutas på Naturum där vi samtalar kring dagens bilder och vår plats i biosfären.

Vem ska gå den här kursen?

Vi tror att du har fotograferat natur en del med en systemkamera eller en avancerad kompaktkamera. Du vill utvidga ditt sätt att se på naturen och att ta bilder. Du är nyfiken och du kan vara stilla i en kvart utan att kolla mobilen.

Stina – En annorlunda naturfotograf

Stina Deurell är en annorlunda naturfotograf, med ett eget bildspråk och djupa insikter i vår relation till allt levande. Hon valdes in i Föreningen Naturfotograferna 2005 som en av de två första kvinnorna, i en förening som då bestod av 80 män.

Stina älskar att undervisa och dela med sig av sina kunskaper kring kamerainställningar och bildkomposition, men framförallt att utmana kursdeltagarnas seendet och att reflektera kring vår plats på jorden.

Max 10 deltagare

Gruppen är liten för att det ska finnas tid för alla sorters frågor och funderingar och var och en ska få ut maximalt av dagen.

Pris – 780 kr inklusive fika på eftermiddagen.
Tid – Lördag 6 juli kl 9.00 – 17.00. De som vill äter middag tillsammans på fjällstationen på kvällen.
Boende – Boka gärna boende på Vålådalens Fjällstation
Anmälan – Skriv till stina@deurell.se

Mitt i Biosfären
Mitt i Biosfären
Att se från ett perspektiv
Att se från ett perspektiv
Att se linjer och fält
Att se linjer och fält
Att göra ett utsnitt
Att göra ett utsnitt
Att titta på andra ställen
Att titta på andra ställen